Часник є дуже корисним продуктом, але при неправильному зберіганні може втратити всі свої властивості.

Щоб часник не втратив свої корисні властивості та вітаміни, важливо правильно підготувати його до зберігання після викопування. Насамперед слід пам'ятати, що пошкоджені головки непридатні для зберігання, тому їх слід використовувати найближчим часом.

Часник. Фото: скрін youtube
Часник. Фото: скрін youtube

Спочатку викопані головки часнику потрібно покласти в тінисте місце на кілька годин, щоб вони підсохли. Після цього обтрушуємо від землі і на кілька тижнів залишаємо на тимчасове зберігання в місці, що добре провітрюється.

У той же час для тривалого зберігання повністю знадобляться веранда або горище. Головною умовою тут є – щоб там було сухо та тепло. Часник найкраще забезпечити вертикальне положення. Таким чином, поживні речовини протягом усього періоду зберігання переходитимуть зі стебла до голівки.

Популярні новини зараз
Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Грядки часнику, кадр з відео
Грядки часнику, кадр з відео

Зверніть увагу, коли стебла підсохнуть, а шия стане тонкою, тоді потрібно буде обрізати бадилля. Зберігати часник можна заплетеним у коси, картонних коробках або трилітрових банках.

При зберіганні в банках після того, як помістите в них головки, присипте сіллю і закрийте. Найкраще це зробити пластмасовими кришками. Поставте їх у комору чи холодильник. Намагайтеся не допускати великої вологості та прямого попадання сонячних променів на часник. Крім того, важливо раз на тиждень знімати кришку та кілька хвилин провітрювати банку.

Часник, скріншот з відео
Часник, скріншот з відео

Нагадаємо, що роздаватимете врожай усім сусідам: що потрібно встигнути зробити на городі до кінця літа.

Раніше ми повідомляли, що шкірка від банана стане в нагоді: метод, який допоможе позбутися мурах на городі.

Також стало відомо, коли не можна копати картоплю, щоби врожай не згнив: не допоможе навіть сухий льох.