Овочі вважаються дуже корисними та рекомендуються в їжу на щоденній основі. Однак є винятки із правил. Який овоч потрібно мінімізувати у раціоні чи відмовитися від нього. Про це пише інформаційний портал storinka.

Дієтологи підкреслюють, що найшкідливіший овоч, вживання якого потрібно звести до мінімуму – це картопля. Цей овоч має низьку цінність за вмістом вітамінів і мінералів, але має високу калорійність і містить багато крохмалю.

Картопля. Фото: скрін youtube
Картопля. Фото: скрін youtube

Крім того, картопля виводить рідину з організму, що призводить до порушення водного балансу і навіть можливої ​​зміни рівня цукру в крові.

Любителі страв з картоплі можуть страждати від надмірної ваги. Це відбувається через те, що крохмаль, якого дуже багато в овочах, розпадається в організмі до вуглеводів, глюкози та фруктози.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Смажена картопля, фото: Знай.ua
Смажена картопля, фото: Знай.ua

Зелені бульби картоплі зовсім справжня отрута для людського організму, адже в них може бути небезпечний токсин - соланін. При отруєнні їм може виникати блювання, біль у животі і навіть можливий летальний кінець.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, фахівці пояснили, чому подрімати в обід - не найкраща ідея: на довголіття можна не розраховувати.

Також наш портал інформував, що здоров'я підкосить відчутно: дієтологи назвали м'ясний делікатес, яким краще не балувати смакові рецептори.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що з'їв кавун – перчик зав'яв: дієтолог розповів, як популярна ягода доведе до імпотенції.