Часто городники, щоб не відставати від своїх сусідів, починають викопувати картоплю у серпні. Однак такий підхід вважається неправильним.

Досвідчені городники викопування картоплі у серпні вважають серйозною помилкою. Адже земля ще гаряча, і картопля димиться.

Молода картопля, скріншот
Молода картопля, скріншот

Якщо ви так зробите, то картопля швидко згниє, якщо її копати тоді, коли ґрунт досить теплий. Після збирання врожаю овочі починають виділяти тепло, утворюється конденсат і картопля мокріє, а згодом і загниє. В цьому випадку навіть не допоможе сухий льох.

Саме тому пізні сорти картоплі, призначені для зберігання, потрібно копати в середині чи наприкінці вересня, але аж ніяк не серпня. Наприкінці літа копають лише ранню картоплю, яку використовують для споживання одразу.

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Картопля, скріншот: Youtube
Картопля, скріншот: Youtube

Слід також пам'ятати, що перед тим, як копати картопляні плантації, обов'язково за 1 тиждень потрібно скосити бадилля. Така проста маніпуляція допоможе якісно дозріти картоплі у ґрунті. Крім того, зауважте, що картопляне бадилля не варто залишати на городі, адже разом з ним до весни може перезимувати фітофтор.

Вирощування картоплі, скріншот: YouTube
Вирощування картоплі, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що сусіди кусатимуть лікті наступного року: як підготувати грядки до майбутнього врожаю.

Раніше ми повідомляли, що ваш сад перетвориться на ідеальне місце: три найкращі способи позбутися моху та лишайників.

Також стало відомо, що скоріше зробіть це, щоб не залишитися без урожаю цибулі: ознаки того, що її потрібно терміново збирати.