Раціон грає велику роль стані здоров'я людини. Деякі продукти у довгостроковій перспективі можуть провокувати проблеми з організмом. До таких експерти відносять популярний вид м'яса. Про це пише useti.

Вчені встановили зв'язок між погіршенням зору та вживанням популярного м'яса. Так щоб зберегти гостроту зору до глибокої старості, рекомендується уникати переробленого м'яса.

М'ясна продукція, скріншот: YouTube
М'ясна продукція, скріншот: YouTube

Така продукція може підвищити кров'яний тиск та рівень холестерину, адже містить багато солі та жирів. Крім того, регулярне споживання переробленого м'яса загрожує пошкодженням тонких кровоносних судин очей та втратою зору.

Які продукти потрібно забрати або мінімізувати в раціоні:

  • шинка;
  • паштети;
  • салямі та інші м'ясні делікатеси;
  • м'ясні консерви;
  • м'ясні нарізки для обіду, зокрема з курки та індички.

М'ясна продукція Фото: скрін youtube
М'ясна продукція Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Селяни схопляться за голову: у скільки обійдеться податок на 1 гектар Що робити, якщо забули документи та зустріли ТЦК Обов'язкова процедура для пенсіонерів у 2025 році: ПФУ попередив усіх одержувачів виплат На роботу з 65 років: що буде з пенсійним віком
Показати ще

Фахівці відзначають, що всі ці види м'яса містять багато натрію та їх споживання має бути мінімальним. Крім втрати зору, такі продукти можуть нагородити гіпертонією і провокувати стрибки тиску.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, фахівці пояснили, чому подрімати в обід - не найкраща ідея: на довголіття можна не розраховувати.

Також наш портал інформував, що здоров'я підкосить відчутно: дієтологи назвали м'ясний делікатес, яким краще не балувати смакові рецептори.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, навіть щіпка може нашкодити: дієтологи попередили про небезпеку приправи, яка є на кожній кухні.