Багато хто погодиться, що бувають такі свята життя, після яких власне і жити щось не дуже хочеться. Особливо наступного ранку. Такий стан називають – похмілля. Досі вчені не придумали способів, які допоможуть швидко протверезити людину, проте є перевірені сотнями років способи.

Найкраще з ліків - це сон та "чистка" організму. Однак далеко не всім, і не завжди хочеться чи "може" так чинити.

Один з українських блогерів, який ділиться життєвими порадами зібрав найпопулярніші способи "протверезіння", і ми теж з вами цим із задоволенням поділимося.

Похмілля, фото medaboutme
Похмілля, фото medaboutme

Скільки потрібно часу, щоб стати знову "огірком"

Якщо людина випила дуже багато, то до тверезості їй ще довго. Можна приблизно припустити, коли він протверезіє. Наприклад, якщо ви випили 400 мл алкоголю і важите 60 кілограм, знадобиться 18,5 годин, щоб бути бадьорим. При вазі в 100 кг процес може затягтися майже на добу.

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Хутчіш до магазину! В Україні неочікувано "обвалился" ціни на популярні фрукти
Показати ще

Чим більше напоїв ви випили напередодні, тим більше часу знадобиться організму на розщеплення алкоголю.

Похмілля, скріншот: Youtube
Похмілля, скріншот: Youtube

Як швидко протверезіти за півгодини

Розчинна кава. Фото: скрін youtube
Розчинна кава. Фото: скрін youtube

кава

Кава не протверезить п'яну людину, але на деякий час дасть відчуття тверезості. Втім, токсикологи вважають, що каву з алкоголем краще не вживати, тому захоплюватись у такий спосіб не радять. Також кава на деякий час допомагає позбутися перегару. Обов'язково проконсультуйтеся із вашим сімейним лікарем.

Душ, мочалка: фото nastroy
Душ, мочалка: фото nastroy

Душ

Холодний душ, всупереч багатьом міфам, не тверезить. Але він може ненадовго привести вас до тями, тоді як етанол, як і раніше, перебуватиме в крові.

Сніданок в ліжко. Фото: скрін youtube
Сніданок в ліжко. Фото: скрін youtube

Їжа

Причому поїсти бажано ще до вживання алкоголю, то він легше засвоїться організмом. Може стати легше, але в цілому, прийом їжі протверезить лише тимчасово.

Вода. Фото: скрін youtube
Вода. Фото: скрін youtube

вода

Організм після алкоголю втрачає багато рідини і води захистить його від зневоднення. Краще пити мінеральну воду без газу.

Здоровий сон. Фото: Youtube
Здоровий сон. Фото: Youtube

Мрія

Сон дуже добре допомагає позбутися похмілля. Але якщо похмілля важке і всі ознаки важкого отруєння, викликайте екстрені служби.

Нагадаємо, кінець літа не лише для збирання врожаю: топ-5 зелені, яку можна висаджувати навіть у серпні.

Раніше повідомлялося, викиньте це негайно: 7 речей, які створюють безлад на кухні.

Також, ризик раку та хвороби серця зменшиться: вчені назвали корисні звички для здоров'я.