Чимало людей вважає, що вдень сон - особливо "солодкий". Однак подрімати годинку в обід і з новими силами продовжити день - не найкраща ідея. Китайські вчені встановили зв'язок денного сну із ризиком розвитку інсульту. Про це пише портал lady.

Дозволити собі денний сон можуть небагато, адже зазвичай перерви на роботі вистачає лише, щоб перекусити та випити чай. Втім, ті, хто має таку можливість, ймовірно, ризикую власним здоров'ям.

Сон, скріншот: Youtube
Сон, скріншот: Youtube

Так, китайські вчені провели дослідження, під час якого вивчили дані 360 тисяч учасників із британського біобанку. Вік піддослідних був від 40 до 69 років і кожен із них регулярно здавав аналіз крові та сечу з 2006 по 2019 рік, а також детально розповідав про здоров'я.

Фахівці встановили, що люди, які спали у світлий час доби, мали підвищену ймовірність розвитку гіпертонії та інсульту - 12% і 24% відповідно.

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Сон. Фото: скрін youtube
Сон. Фото: скрін youtube

Втім, експерти не дають 100% ймовірності, що денний сон настільки шкідливий для людського організму. Цілком можливо, що люди погано спали ночами і досипали вдень, а це загрожує суттєвими наслідками для здоров'я.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, здоров'я підкосить відчутно: дієтологи назвали м'ясний делікатес, яким краще не балувати смакові рецептори.

Також наш портал інформував, живіт скрутить так, що не розігнетеся: медики розповіли про побічні ефекти від популярної каші.

Крім того, ми писали, навіть щіпка може нашкодити: дієтологи попередили про небезпеку приправи, яка є на кожній кухні.