Яєчня з беконом - швидкий та ситний сніданок, від якого мало хто відмовиться. Без сумнівів, це дуже смачно та зручно, коли немає часу перед роботою, але при цьому досить шкідливо. Небезпека криється саме у м'ясному делікатесі. Про це пише портал lady.

Бекон люблять багато людей, але використовувати його можна не всім. Наприклад, виявитися від продукту потрібно людям із захворюваннями травлення, серця та органів видільної системи.

Бекон на сковороді, скріншот: Youtube
Бекон на сковороді, скріншот: Youtube

М'ясний делікатес містить багато натрію та солей, які затримують воду в організмі. Це загрожує порушенням водно-сольового балансу, а також може спровокувати набряки.

Смажити бекон з яєчнею також не найкраща витівка, стверджують дієтологи. Справа в тому, що при такому вигляді термічної обробки з нього виділяються канцерогени, які можуть наробити лиха, якщо вживати продукт на постійній основі. Зокрема, у людини можуть розвинутись хвороби шлунка, кишечника і навіть онкологія.

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися
Показати ще

Бекон. Фото: скрін youtube
Бекон. Фото: скрін youtube

Однак відмовлятися від бекону не варто, адже його можна вживати і без шкоди здоров'ю. Дієтологи радять їсти його по два-три шматочки максимум двічі на тиждень і поєднувати його з корисною їжею та зеленню.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, навіть щіпка може нашкодити: дієтологи попередили про небезпеку приправи, яка є на кожній кухні.

Також наш портал інформував, живіт скрутить так, що не розігнетеся: медики розповіли про побічні ефекти від популярної каші.

Крім того, ми писали, ароматні та смачні, але не завжди безпечні: чому їстівні гриби можуть бути небезпечними для людини.