Кава та чай – найпопулярніші напої, які п'ють практично у всьому світі. При цьому багато хто навіть не підозрює, що посуд, з якого споживається напій, має величезне значення. Про це пише портал "На пенсії".

Деякий посуд несе пряму небезпеку здоров'ю людини, особливо якщо споживати гарячі напої, такі як чай або кава.

Кава. Фото скрін з Youtube
Кава. Фото скрін з Youtube

Експерти попереджають про небезпеку алюмінієвого чи свинцевого посуду. Ці метали можуть проникати в гарячу рідину та призводити до нерадісних наслідків. Звичайно, якщо раз випити з такого посуду, то нічого не станеться, але на постійній основі це робити не варто.

Вчені з'ясували, що керамічний посуд із нанесеними малюнками також може нести в собі небезпеку. Її не варто вибирати, особливо якщо плануєте пити гарячі напої. При нагріванні стінок такого посуду до напою можуть проникати шкідливі речовини, які використовувалися при виготовленні чашки.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень
Показати ще

Чай. Фото: скрін youtube
Чай. Фото: скрін youtube

Фаянсовий посуд, особливо неякісний, може містити свинець, який є справжньою отрутою для людського організму. Отже, насолоджуватися гарячою кавою з такого посуду вкрай небезпечно.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, якщо раптом напав "нічний жор": які продукти можна з'їсти перед сном без остраху набрати зайві кіло.

Також наш портал інформував, живіт скрутить так, що не розігнетеся: медики розповіли про побічні ефекти від популярної каші.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ароматні та смачні, але не завжди безпечні: чому їстівні гриби можуть бути небезпечними для людини.