Картопля – незмінний продукт нашого раціону, який можна смажити, варити, запікати чи додавати до салатів та інших страв. У кожному випадку користь овочу виявлятиметься по-різному. Яку картоплю найкраще вживати, щоб отримати максимум користі, пише gotowanie.onet.pl.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДієтологи рекомендують готувати картоплю у мундирі. Вважається, що за такого способу приготування зберігається максимальна кількість поживних речовин.
Оболонка овочу служить захисним бар'єром, який утримує в середині плоду мікроелементи. Також у складі шкірки є клітковина. Даний спосіб приготування дозволяє отримати від картоплі більше вітамінів C і B, а також калію та магнію.
Свої переваги має запечена або приготовлена на грилі картопля. Він має низький індекс глікемії.
Фахівці відзначають, що смажена картопля - страва, яку слід вживати якомога рідше. У такому вигляді картопля дуже смачна, але в ній майже немає вітамінів, а рівень калорій та глікемічний індекс зашкалює.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, дієтологи розкрили секрет корисної піци: можна їсти і не бояться за фігуру та здоров'я.
Також наш портал інформував, ароматні та смачні, але не завжди безпечні: чому їстівні гриби можуть бути небезпечними для людини.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ви знаєте, чому потрібно їсти диню все літо? 6 властивостей "суперниці" кавуна, які збережуть вам здоров'я.