Картопля – незмінний продукт нашого раціону, який можна смажити, варити, запікати чи додавати до салатів та інших страв. У кожному випадку користь овочу виявлятиметься по-різному. Яку картоплю найкраще вживати, щоб отримати максимум користі, пише gotowanie.onet.pl.

Дієтологи рекомендують готувати картоплю у мундирі. Вважається, що за такого способу приготування зберігається максимальна кількість поживних речовин.

Молода картопля, фото: Знай.ua
Молода картопля, фото: Знай.ua

Оболонка овочу служить захисним бар'єром, який утримує в середині плоду мікроелементи. Також у складі шкірки є клітковина. Даний спосіб приготування дозволяє отримати від картоплі більше вітамінів C і B, а також калію та магнію.

Свої переваги має запечена або приготовлена ​​на грилі картопля. Він має низький індекс глікемії.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Картопля. Фото: скрін youtube
Картопля. Фото: скрін youtube

Фахівці відзначають, що смажена картопля - страва, яку слід вживати якомога рідше. У такому вигляді картопля дуже смачна, але в ній майже немає вітамінів, а рівень калорій та глікемічний індекс зашкалює.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, дієтологи розкрили секрет корисної піци: можна їсти і не бояться за фігуру та здоров'я.

Також наш портал інформував, ароматні та смачні, але не завжди безпечні: чому їстівні гриби можуть бути небезпечними для людини.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ви знаєте, чому потрібно їсти диню все літо? 6 властивостей "суперниці" кавуна, які збережуть вам здоров'я.