Продовжується серпень, тим часом українці традиційно роблять у деякі дні для себе свято – купують кавуни. Однак ціни на цю ягоду просто вражають уяву і б'ють по гаманцю. Давайте дізнаємось, у якому вигляді найкраще купувати кавун.

Не всі українці знають, у чому різниця - розрізаний на частки кавун чи ціла ягода.

Про це розповіла читачка видання "На пенсії" Ірина Сергіївна із міста Запоріжжя.

Кавуни на ринку, кадр з відео
Кавуни на ринку, кадр з відео

Якщо купуєте кавун - не економте

Сама вирішила написати, коли прочитала статтю про те, що на базарі, пробуючи фрукту, можна підчепити небезпечний лептоспіроз. А я днями з лікарні виписалася, кілька днів пролежала у відділенні гастроентерології після отруєння кавуном.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

Кавуни, скріншот: YouTube
Кавуни, скріншот: YouTube

Дуже кавуна захотілося.

Ні, не нітратами, просто дуже кавуна захотілося, а вони поки що дорогі, от я і купила на базарі половинку, обгорнуту в плівку. Солодкий, звичайно, але солодке моє життя вже назавтра закінчилося: біль у животі, блювання, розлад стільця, температура підскочила. «Швидку» викликала, спочатку хотіли в інфекційку везти, але, на щастя, передумали, у звичайну поїхали. Відразу уколи, таблетки всякі.

Кавуни, скріншот: Youtube
Кавуни, скріншот: Youtube

Скільки я "заощадила" на половині кавуна

Лікар увімкнув мені калькулятор на телефоні і доручив підрахувати, скільки я заощадила на половині кавуна, і скільки піде на ліки в лікарні та після виписки. Мати Божа, страшно сказати!

За словами мого лікаря, в кавунах, особливо на зрізах, у м'якоті можуть розвиватися небезпечні мікроби. За досвідом минулих років, він сказав, що багато отруєнь відбувається внаслідок купівлі розрізаних кавунів та динь, упакованих у харчову плівку.

Кавуни, скріншот: YouTube
Кавуни, скріншот: YouTube

Чим небезпечні кавуни під харчовою плівкою

Перед розрізанням навряд чи миють, і всі бактерії, які були на їх поверхні, потрапляють на м'якоть. А прикривши зріз харчовою плівкою, продавці, хоч і захищають їх від пилу, але створюють бактеріям ідеальні умови для швидкого поширення: парниковий ефект на спеку, цукристість і пішов процес. На прохання лікаря, син приніс із холодильника недоїдений кавун, і його віддали на перевірку на нітрати. Їх знайшли менше за норму.

Нагадаємо, не варто ризикувати: ці продукти краще не зберігати у холодильнику.

Раніше повідомлялося, улюблена каша і не тільки: які продукти корисно вживати людям із підвищеним тиском.

Також, не корисніше фастфуду: дієтологи назвали "здоровий" продукт, який варто викинути з холодильника.