Садівникам відомо, що смородинові кущі часом перестають плодоносити, якщо причини прибрати, то смородина знову ряснітиме плодами.

Смачна і корисна смородина потребує не тільки правильних добрив, а й вимагає особливого догляду. Якщо кущі перестають плодоносити, то дачникам слід знати про найпоширеніші проблеми. Чому смородина не плодоносить? Є три часті причини, пише Телеграм-канал "Садівник".

Чорна смородина, скріншот: YouTube
Чорна смородина, скріншот: YouTube

Якщо ви більше не отримуєте врожаю від смородини, можливо, припустилися однієї з найпоширеніших помилок.

Причина №1 – неправильне обрізання. Садівникам слід видаляти пагони у смородини після 5-7 років, як і пагони, які роблять кущ надто густим. Хворі, сухі та зламані гілки теж не шкодуйте.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Чорна смородина, скріншот: YouTube
Чорна смородина, скріншот: YouTube

Причина №2 – старіння кущів. Можливо, смородина перестала плодоносити не через ваші помилки. Пам’ятайте, що після 10-12 років життєвий цикл рослини завершується. З таким кущем треба попрощатися.

Причина №3 – мало води. Полив відіграє велике значення для вирощування смородини. У спеку одному кущі потрібно щонайменше 3 відра води за раз кожні 1,5 тижня.

Нагадаємо, ми писали, що у жодному разі не робіть це з ягодами при заморожуванні: помилки багатьох господарок псують запаси на зиму.

Як повідомляв "Знай.ua" як доглядати за кущем смородини, після збору врожаю: буде солодко "спати" і згадувати вас.

Також "Знай.ua" інформував, куркума та горілка - це не тобі, а для грядок: гаряче підживлення, яке завалить город огірками.