Як тільки на вулиці стає досить тепло, комарі прокидаються після довгої сплячки та атакують людей. Зазвичай засоби проти них є досить агресивними через хімію, тому краще зробити спрей для захисту самостійно.

Саморобні спреї працюють анітрохи не гірше, ніж спеціальні засоби, але при цьому безпечніші. Так, щоб приготувати його, потрібно запастись ефірними оліями, які відлякують комах. Підходять наступні:

  • олія евкаліпту лимонного
  • лавандова олія
  • олія м'яти перцевої
  • масло чайного дерева
  • олія цитронелли
  • олія розмарину

Натуральні олії, фото siberianhealth
Натуральні олії, фото siberianhealth

Виберіть одну з олій або змішуйте відразу декілька. Наприклад, лимонний евкаліпт особливо ефективний проти комарів, а лаванда заспокоює та відлякує моль, бліх та комарів.

Для приготування змішайте в ємності 20-25 крапель ефірної олії, 2 столові ложки гамамелісу або дистильованої води та 1 чайну ложку рослинного гліцерину. Далі потрібно перелити суміш у скляний флакон з розпилювачем і добре збовтати.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Спрей потрібно розпорошувати на одяг або відкриті ділянки шкіри, уникаючи попадання в очі та рот. Однак олії можуть викликати алергію, тому попередньо краще зробити тест на шкірі.

Комар, скріншот
Комар, скріншот

Нагадаємо, у МОЗ дали кілька простих порад на випадок укусу змії: не панікувати і робити все за інструкцією

Раніше ми писали про те, що виклик сантехніка і ремонт дорого обійдуться: що в жодному разі не можна виливати в раковину

Як повідомляв Знай.ua, про що в жодному разі не можна забувати в спеку: медики нагадали основні ознаки зневоднення