Найчастіше проблеми із сантехнікою та каналізацією зустрічаються у тих людей, які просто не знають правил їх використання. Навіть невелике засмічення може перерости в справжню катастрофу, і послуги майстра обійдуться досить дорого.

Насамперед потрібно ознайомитися зі списком речовин, які категорично не рекомендується виливати в раковину, тому що це провокує закупорку стоку.

Очищення раковини, фото kitchendecorium
Очищення раковини, фото kitchendecorium

  • Харчова сода

Так, цей засіб часто використовують у побуті для прибирання, але сода здатна викликати засмічення в каналізації, а також пошкодити труби з часом через абразивні властивості.

  • Олія

Коли масло охолоджується, воно твердне, і не важливо - косметичне чи кулінарне. Це блокує подачу води трубою.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще
  • Мед

Меду властиво кристалізуватися і тверднути в ємності. Це відбувається у стоках, через що виникає закупорка.

  • Глиняна маска

Після косметичних процедур багато людей саме це і роблять – змивають маску під водою, зливаючи залишки у каналізацію. Однак вони стікають через пробку, що може завдати шкоди системі. Краще витерти маску з обличчя вологою серветкою, а потім вмиватися.

Раковина. Фото: скрін youtube
Раковина. Фото: скрін youtube

Раніше ми писали про те, про що в жодному разі не можна забувати в спеку: медики нагадали основні ознаки зневоднення

Як повідомляв Знай.ua, врожай у теплиці попрет із сильною потужністю: який таємний інгредієнт дозволяє городникам зробити диво

Також портал Знай.ua писав, що весь бруд, неприємний запах і мікроби миттю зникнуть: як очистити матрац за допомогою соди