Літнє меню суттєво відрізняється від зимового, оскільки вживання деяких продуктів по-різному впливає під час спеки.

Як правильно харчуватися у спеку та від чого краще відмовитись, розповіла досвідчений дієтолог Оксана Скиталінська на своїй сторінці у Facebook.

Овочі та фрукти. Фото: скрін youtube
Овочі та фрукти. Фото: скрін youtube

Як харчуватися у спеку

  • Більше різнокольорових овочів, ягід та фруктів. Вони допомагають організму легше адаптуватися до високих температур.
  • Не лише вода, але і електроліти, які людина втрачає з потом: калій, магній, натрій. Експертка радить додавати у воду дрібно нарізані огірки, ягоди. Також воду можна трохи підсолювати або ж одразу випити склянку мінеральної солоної води.
  • Пити можна і прохолодні, і ледь гарячі напої (зелений та чорний чай) - у тій кількості, у якій хочеться. Людям із серцевою недостатністю вживання цих напоїв варто зменшити.
  • Після кожної чашечки кави варто випивати склянку води, оскільки, як пояснює фахівець, кава ледь посилює діурез (сечовиділення).
  • Легкозасвоювані білки: страви з яєць, кисломолочного сиру, нежирної птиці та нежирної риби. Вони забезпечують амінокислотами печінку, яка бере участь у всіх обмінних процесах.
  • Режим харчування краще спростити: обід можна пропустити, замінивши салатом або склянкою кисло-солодких ягід з йогуртом.

Правильна їжа у спеку. Фото: Facebook
Правильна їжа у спеку. Фото: Facebook

Нагадаємо, ми писали, чому не можна їсти банани, диню та ще 2 фрукти після 50 років: дієтологи попередили про фатальні наслідки.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", як за допомогою зеленого чаю позбутися "пивного живота": забудете про пузо дуже швидко.

Також "Знай.ua" інформував, користь та шкода від шоколаду: чим його замінити, поради дієтолога.