Трав'яні чаї та пиво є вже століттями – ці два напої широко вживаються, протягом усіх цих років вони закріпили свою популярність.

Трав'яні чаї з'явилися в нашому житті з різних куточків світу і відомі своїми корисними властивостями та екзотичним смаком. Не говорячи вже про те, що вони містять природну безкофеїнову основу.

Добриво з пива, скріншот: YouTube
Добриво з пива, скріншот: YouTube

Якщо пиво вживати регулярно, може викликати певні побічні ефекти. Один із добре відомих побічних ефектів – це "пивний живіт". Трав'яний чай може допомогти позбутися "пивного живота". Деталями поділилася Ембер Діксон, дієтолог та генеральний директор Elderly Guides.

Трав'яні чаї часто багаті на антиоксиданти, які допомагають захищати організм від пошкоджень від вільних радикалів. Зелений чай містить катехіни, які покращують обмін речовин та окислення жирів, що сприяє зниженню жиру в ділянці живота. Інший флавоноїд, що міститься в чаї, епікатехін пов'язують зі зниженням вмісту жиру в організмі та поліпшенням метаболічного здоров'я. Він може допомогти підвищити розкладання жирів та покращити чутливість до інсуліну.

Популярні новини зараз
"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага
Показати ще

Декілька інших добре відомих корисних властивостей зеленого чаю – його здатність допомагати при стресі, релаксації та підвищенні імунітету. Все це дуже необхідно для кожного з нас, тим більше в умовах повномасштабної війни, що триває.

Зелений чай. Фото: Знай.ua
Зелений чай. Фото: Знай.ua

Простий і легкий рецепт зеленого чаю, який потрібно обов'язково спробувати для боротьби з ознаками пивного живота.

Рецепт – це суміш кави та зеленого чаю як ранковий напій. Нам знадобляться 1 пакетик зеленого чаю (або 1 чайна ложка зеленого листя чаю), 1 склянка гарячої води, 1 столова ложка розчинної кави, підсолоджувач (за бажанням), молоко (будь-яке, за бажанням), 1 склянка окропу.

Покласти пакетик зеленого чаю (або зелене листя чаю) у чашку. Залити гарячою водою пакетик чаю чи листа і залишити настоятися протягом 3-4 хвилин. Поки наполягає чай, підготувати 1 столову ложку розчинної кави в окремій чашці. Після того, як зелений чай настояв, вийняти пакетик чаю або процідити листя, і залити зелений чай заварений в чашку з розчинною кавою. Добре перемішати, щоб поєднати зелений чай та каву. Додати цукор чи мед, за смаком. Е

якщо хочете, додайте молоко і знову перемішайте.

Нагадаємо, для кого кава - заборонений напій: навіть одна філіжанка може вдарити по здоров'ю

Як повідомляв "Знай.uа", від зубного болю для миття посуду і це ще не весь список: як ще можна застосовувати спеції, крім кулінарії

Знай.ua писав, переплачуємо за те, що швидко псується: які важливі правила допоможуть забезпечити якість продуктів