Єдине, що варто залишати у своєму раціоні, щоб не нашкодити здоров'ю та не погіршити самопочуття - це відповідну норму чорного шоколаду.

Дієтологиня Оксана Скиталінська на своїй сторінці у Facebook розповіла, чим корисний цей продукт, а коли може нашкодити здоров'ю.

Чорний шоколад. Фото: Youtube
Чорний шоколад. Фото: Youtube

"Поліфеноли виконують роль пробіотиків, живлять корисні бактерії в нашому кишечнику. Краще перетравлюється і засвоюється їжа, більше синтезується вітамінів, краще працює мозок, судини, менший ризик онкозахворювань, насамперед раку кишечника". — пише лікарка.

Також поліфеноли гарно впливають на пам'ять, покращують кровообіг у мозку, захищають шкіру від шкідливого впливу сонця.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Гарячий шоколад, скріншот: YouTube
Гарячий шоколад, скріншот: YouTube

Оксана Скиталінська радить не захоплюватися чорним шоколадом людям, які схильні до набору зайвої ваги. Особливо це стосується шоколадок з різними солодкими наповнювачами – горіхами, родзинками, нугою, печивом.

За словами дієтологині, якщо у людини є хоч незначні "дифузні зміни" на УЗД, і, особливо, якщо є підвищений холестерин, тригліцериди та печінкові ферменти, слід вживати лише 85-100% шоколад і поєднувати його з ягодами.

"Так Ви отримаєте більше поліфенолів, клітковини і менше з'їсте шоколаду. Така сама порада стосується і тих, у кого є подагра", - пише дієтологиня.

Нагадаємо, ми писали, що Комаровський розповів, чи можна їсти ранні кавуни: "Не може нічого зробити".

Як повідомляв "Знай.ua" не світить та гріє, а шкодить здоров'ю: як уберегти свій організм від сонячних та теплових ударів.

Також "Знай.ua" інформував, купаються в коханні та обирають дачу біля моря, бо знають, як правильно мити підлогу: перевір прикмети і ти.