Український педіатр Євген Комаровський на своїй сторінці в Instagram пояснив, чому не потрібно боятися нітратів.

Сезон кавунів і динь розпочинається в Україні ще наприкінці червня, але зазвичай люди не купують їх активно. Проте, на думку лікаря, цуе більше страшилки ніж є насправді, розповів відомий лікар.

Кавун. Фото: Facebook
Кавун. Фото: Facebook

Для того, щоб виростити кавуна чи диню, потрібно 80-90 сонячних днів. Кліматичне різноманіття планети Земля дозволяє це робити незалежно від сезону в Україні.

Тобто навіть взимку на прилавках магазинів можна знайти баштанні, але звичайно вирощені та привезені за кордоном, там, де сонце світить цілий рік.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Саме тому організм сучасної людини адаптувався до споживання нітратів у невеликих дозах, і таким чином вони не становлять жодної загрози.

Лікар Комаровський. Кадр "Youtube"
Лікар Комаровський. Кадр "Youtube"

Експерт також зазначає, що найбільше нітрати проявляються під дією високих температур. Але кавуни та дині ніхто не смажить. Ба більше - найвищий рівень нітратів спостерігається у шкірці баштанних, а м'якуш майже не містить їх.

"Чомусь нас не лякають ранні огірки, помідори, кабачки, а ось кавунів усі бояться. Тому, по-перше, заспокойтеся. Концентрація нітратів, навіть дуже висока, не може з вами щось скоїти. Це страшилки. Нітрати нейтралізуються аскорбіновою кислотою, якї багато у м'якоті кавуна. І ще що важливо знати: нітрати в основному локалізуються в кожурі кавуна. В м'якоті їх практично немає. А небезпечні сполуки утворюються з нітратів під час нагрівання при високій температурі. Якщо ви не збираєтеся смажити кавун, немає чого хвилюватися — зазначає лікар.

Нагадаємо, ми писали, що педіатр розповів українцям про небезпеку для дітей цього літа.

Як повідомляв "Знай.ua" чи допоможе голодування у боротьбі з раком.

Також "Знай.ua" інформував, чоловік запросив 300 мільйонерів на весілля і не чекав на такі подарунки.