З віком наш організм переживає багато змін, які залишають свій відбиток і на самопочутті.

Звичайно ж, не можна з плином років ставити хрест на собі і вважати, що те, що доступне молоді, недоступне людям старшого віку, але все-таки обережними бути необхідно. Насамперед це стосується продуктів, які ми вживаємо. Як з'ясувалося. не всі з них однаково корисні для нашого організму протягом років.

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube
Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Які ж фрукти не рекомендується їсти після 50 років? Прибирати зовсім їх звичайно не потрібно, але варто ретельно стежити за кількістю споживаного.

Манго

Солодке та соковите манго дуже смачне, але воно містить багато цукру, що може негативно позначитися на рівні глюкози у крові. Після 50 років слід обмежити вживання манго або замінити його низькокалорійними фруктами, такими як яблука або груші.

Популярні новини зараз
На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Ананас

Ананас має безліч корисних властивостей, але він також містить ряд ферментів, які можуть викликати подразнення слизової оболонки шлунка. У зв'язку з цим, старшим людям рекомендується обмежити вживання ананаса або є його з обережністю.

Ананас. Фото: скрін youtube
Ананас. Фото: скрін youtube

Банан

Банани є найпопулярнішими фруктами. Вони багаті калієм та вітамінами. Однак після 50 років рівень калію в організмі може бути досить високим. Його надлишок може негативно вплинути на функцію нирок та серцево-судинну систему. Тому рекомендується обмежити вживання бананів або проконсультуватися з лікарем, пише портал Rsute.ru .

диня

Диня - освіжаючий і низькокалорійний фрукт, багатий на вітамін C. Однак її вживання може викликати неприємні травні симптоми, такі як тяжкість, здуття і гази. Після 50 років варто бути обережними із вживанням дині або їсти її в невеликих кількостях.

Диня, фото: pixabay.com
Диня, фото: pixabay.com

Безсумнівно, кожен організизм індивідуальний а вище наведені загальні рекомендації дієтолога. Тому, для більш точної інформації проконсультуйтеся з лікарем для створення персоналізованого харчування.

Нагадаємо, що продавці розповіли, як вибрати ідеальну диню: головне – понюхати та знайти смужки.

Раніше ми повідомляли про групу крові, з якою заборонено вживати алкоголь: "Підсвідомо хочуть...".