Вівсянка вважається однією з найкорисніших каш, як обрати найкращу та найкориснішу - розповіла нутриціолог.

Каша з цих злаків містить вітаміни та мінерали, але варто знати, що не всі види цієї крупи є дійсно корисними. Нутриціологиня Ганна Бойко не рекомендує вибирати вівсянку швидкого приготування, яку достатньо просто залити окропом. У такій крупі практично відсутня будь-яка харчова цінність.

Вівсянка / фото: Pixabay
Вівсянка / фото: Pixabay

Однак цей тип вівсянки можна вживати людям, які мають захворювання шлунково-кишкового тракту, такі як гастрит, виразка чи ерозія.

Дітям до 3 років все ж таки варто давати саме цю швидкорозчинну вівсянку, оскільки їхній організм ще досить вразливий. Проте краще відмовитися від вівсянки з грубою клітковиною.

Популярні новини зараз
Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Вівсянка в духовці, фото minimalcook
Вівсянка в духовці, фото minimalcook

Краще купувати вівсянку, на якій зазначено час приготування від трьох хвилин і більше. Тобто варто обирати крупу, яку потрібно варити, а не просто заливати окропом.

Цей продукт є надзвичайно корисним, адже містить вітаміни А, групи B, Е, К, РР, а також ряд важливих мікроелементів, таких як магній, калій, йод, фосфор та інші. Крім того, ця каша багата рослинним білком, клітковиною та амінокислотами.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, що переплачуємо за те, що швидко псується: які важливі правила допоможуть забезпечити якість продуктів.

Як повідомляв "Знай.ua", у жодному разі не носіть над одягом і не викидайте поламаний; що не можна робити з нижнім хрестиком.

Також "Знай.ua" інформував, на дворі спека: як пережити високу температуру повітря сердечникам та гіпертонікам.