Особливо страждають від підвищеного навантаження серце, судини і дихальна система.

Щоб почуватися добре і комфортно, потрібно скоригувати свій спосіб життя з поправкою на погоду. Експерти радять впровадити для себе декілька правил, які допоможуть уникнути загострень.

Спека. Фото: Youtube
Спека. Фото: Youtube

1. Обов'язково гуляйте в парку або будь-якій зеленій зоні вранці або ввечері, коли немає виснажливої спеки.

2. М'ясо, гострі, жирні та солодкі продукти замініть овочами і фруктами, оскільки вітаміни допомагають організму краще переносити високу температуру.
Українці. Фото: Youtube
Українці. Фото: Youtube

3. У спеку в організмі людини відбувається збільшення концентрації солі, яка затримує в організмі рідину. А при гіпертонії або ішемії це сприяє підвищенню тиску, розвитку аритмії, збільшенню тривожності. Крім того, надлишок солі провокує спрагу, тому в спеку потрібно пити в 1,5 раза більше, ніж зазвичай. Причому треба пити просту або мінеральну воду без газу.

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага
Показати ще

4. Влітку, після консультації з лікарем, можна приймати препарати, що містять калій і магній, оскільки при їх дефіциті збільшується ризик стрибків тиску та аритмії. Калій відповідає за нормальне збудження м'язового волокна, а магній, навпаки, потрібен для розслаблення, оскільки без нього серцевий м’яз не відпочиває. Крім того, магній бере участь у регуляції роботи нервової системи.

5. Велике значення в спеку має наявність хронічних захворювань. Якщо у вас є призначення кардіолога, їх потрібно дотримуватися особливо уважно, не пропускати прийому препаратів і контролювати тиск. Якщо курс лікування перервати, це може спровокувати загострення захворювання за найменшої зміни температури або з настанням осені.

Нагадаємо, ми писали, що спека зведе українців з розуму: не їжте жирне, впровадьте SPF 30+, надягніть довгі рукави, 10 лайфгаків порятунку влітку.

Як повідомляв "Знай.ua", 10 кілограмів з одного куща: як і чим прискорити дозрівання помідорів.

Також "Знай.ua" інформував, ніколи не кажіть цю фразу дитині, інакше вона все життя буде скнарою.