У батьків часто виникають ситуації, коли перебуваючи в магазині дитина просить щось купити для неї, але сімейний бюджет не завжди дозволяє часто порадувати малечу. Дитині відмовляють простою фразою "немає грошей" і вважають, що вона і так все зрозуміє і перехоче нову іграшку чи смаколик.

Щаслива родина. Фото Freepik
Щаслива родина. Фото Freepik

Як правильно відмовляти дитині вчить портал Pixelinform.

Така відмовка є зручною, але не все так просто. Бажання дитини звичайно може втратити свою актуальність, але наслідки можуть виявитися дуже серйозними. Тому існують декілька причини, чому потрібно відмовитись від такої фрази.

Щаслива родина. Фото Freepik
Щаслива родина. Фото Freepik

Популярні новини зараз
Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити
Показати ще

ДИТИНА ВИРІШИТЬ, ЩО ЇЙ БРЕШУТЬ

Звісно, ​​відмову від покупки можна пояснити відсутністю грошей, але якщо за кілька хвилин батьки куплять щось інше, то малюк зробить висновок, що батьки просто обманюють. Дитина зрозуміє, що на бажання дорослих гроші є, а на її немає.

Щаслива родина. Фото Freepik
Щаслива родина. Фото Freepik

ДИТИНА МОЖЕ СТАТИ ЗАНАДТО СКУПОЮ

Якщо у малюка складеться враження, що грошей завжди не вистачає, то у нього може сформуватись надмірна економність, а також жадібність. Дитина не буде ділитися іграшками та смаколика зі своїми друзями, а вже подорослішав буде продовжувати економити на усьому, навіть якщо в цьому не буде потреби.

Щаслива родина. Фото Freepik
Щаслива родина. Фото Freepik

ЯК ВЧИНИТИ БАТЬКАМ

Якщо мама та тато не можуть зараз довзолити собі порадувати маля, то не потрібно пояснювати своє рішення відсутністю грошей.

Треба бути максимально чесним із ним і сказати: Ми купимо тобі цю річ, коли кошти з’являться.

Підійде і така фраза: "Давай збирати гроші на цю іграшку".

Можна також потроху залучати дитину до фінансових справ родини. Такий підхід зробить дитину більш ощадливою, але точно не жадібною.

Раніше ми писали про те, що краще аптечних пігулок: ці доступні та смачні напої допоможуть подолати безсоння.

Як повідомляв Знай.ua, занурьте шматочок солодкої насолоди в молоко: доступний спосіб відрізнити справжній шоколад від підробки