Завдання споживачів полягає не тільки в тому, щоб обрати свіжі продукти, але ще й зберегти їхню якість. Для цього є безліч способів, а найголовніший з них – забезпечити правильне зберігання.

Зазвичай на упаковках написані правила зберігання, їх варто дотримуватися. Однак також є ключові, завдяки яким ви вживатимете тільки свіжу та якісну їжу.

Процес приготування, фото championat
Процес приготування, фото championat

Почати варто з покупки. Обирайте свіжі продукти у перевірених продавців, найкраще – це фермери чи знайомі на ринку. Також не забувайте дізнаватися про термін придатності та оцінюйте стан перед тим, як заплатити.

Готувати їжу рекомендується за потребою. Це дозволить уникнути накопичення продуктів, а ще вони будуть свіжими. Також не варто часто перекладати їх з одного контейнера до іншого, оскільки це призводить до втрати якості.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Продукти в холодильнику. Фото: скрін youtube"
Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Дуже важливий пункт – дотримання гігієни. Мийте руки милом перед приготуванням їжі, а також ретельно очищайте усі поверхні – дошки, ножі.

Ще слід обирати якісні інгредієнти для приготування страв, органічні або без ГМО, а також враховуйте способи та температуру, коли готуєте.

Нагадаємо, що на хрускіт збігуться всі сусіди: що не можна класти в банку з огірками при консервації, а то розм'якнуть

Раніше ми писали про те, що можна отримати отруєння: чому не варто їсти гірку картоплю

Як повідомляв Знай.ua, два інгредієнти і жодного клопоту: елементарний спосіб відмити каламутне скло на кришках каструль і сковорідок