Процес вибору риби для подальшого приготування дуже важливий, до нього потрібно підійти з великою відповідальністю, а ще зі знанням, як з усього прилавка купити найсвіжішу. Від цього залежить, наскільки смачною та безпечною для здоров'я буде ваша вечеря.

Насамперед рекомендується оглянути очі. Вони повинні бути ясними і злегка виступаючими, а ось каламутні та запалі говорять про те, що рибка не першої свіжості. Далі йдуть зябра. Краще обирати продукт з червоними або рожевими, уникайте риб з тьмяними, сірими зябрами. Луска повинна блищати і міцно сидіти до тулуба, якщо ви бачите тьмяну або ту, що лущиться - значить риба стара.

Риба. Фото: скрін youtube
Риба. Фото: скрін youtube

Далі йде оцінка запаху. У свіжої риби він м'який, чистий і віддає сіллю, а у поганої - сильний і неприємний, рибний запах. Також свіжа риба не повинна мати аміакоподібного чи різкого запаху.

Також не буде зайвим перевірити пружність та текстуру. Для покупки краще обрати ту рибу, яка на дотик буде м'ясистою та еластичною, а при натисканні пружно відходитиме і не залишатиме видимих ​​вм'ятин. Якщо перед вами м'яка риба з кашеподібною чи слизовою м'якоттю, від неї краще відмовитися. Це ознаки псування.

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Чищення риби, фото mirhitrostey
Чищення риби, фото mirhitrostey

Варто зазначити, що несвіжа риба може спровокувати отруєння, тому не варто вірити продавцям на слово, краще перевіряйте продукт самостійно.

Раніше ми писали про те, чому літнім українцям краще вживати халву - корисні властивості, про які ви не знали

Як повідомляв Знай.ua, секрети зберігання м'яса: холодильник мати не обов'язково навіть у літню спеку