Літо - сезон свіжих овочів, фруктів і ягід. Багато людей люблять вишню, але вживати її можна далеко не всім. Про це розповіла дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Вишня – корисна ягода, що містить багато вітамінів, які необхідні людському організму. Також ці плоди мають чимало корисних властивостей, наприклад, терпкі кислі сорти, містять мелатонін, який покращує сон і має антидепресивну дію.

Вишня, скріншот: Youtube
Вишня, скріншот: Youtube

Крім того, вишні позитивно впливають на роботу серця і стан судин, покращують травлення і допомагають при запорах і навіть можуть бути профілактикою простудних захворювань.

Але незважаючи на всі корисні властивості, в день рекомендується з'їдати не більше 300 г ягоди, а деяким людям вона протипоказана. Так, не можна їсти вишню тим, що має гострі та хронічні захворювання травного тракту, виразку чи гастрит із підвищеною кислотністю. Також деякі люди можуть мати алергічна реакція на вишню.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів
Показати ще

Вишня, скріншот: Youtube
Вишня, скріншот: Youtube

Ще одна шкідлива властивість даної ягоди - вона може спричинити пошкодження зубної емалі через високий вміст органічних кислот.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, не каша, а панацея: дієтологи пояснили, чому потрібно їсти гречку.

Також наш портал інформував, дієтологи назвали продукт, який небезпечно вживати в спеку: все може закінчитися дуже плачевно.

Крім того, ми писали, сумісність ліків із продуктами харчування: які поєднання будуть небезпечні для вашого здоров'я.