Плями від дезодоранту на одязі – поширена проблема, яку не так просто вирішити. Однак є кілька простих та хитрих методів, які допоможуть урятувати улюблені речі. Про це пише ua-vestnik.

Літо - період, коли дезодоранти використовуються особливо активно, щоб позбутися неприємного запаху поту. Втім, в ранковій метушні часто засіб можна нанести не тільки на шкіру, а й на одяг. В результаті на улюбленій речі з'являється неприємна пляма, яку не завжди просто вивести.

Пральна машина. Фото: скрін youtube
Пральна машина. Фото: скрін youtube

Так, якщо на одязі з'явилася пляма від дезодоранту, то насамперед потрібно оцінити її свіжість. Якщо пляма присохла, вона може змінити колір тканини.

Свіжу пляму від дезодоранту вивести найпростіше і краще не гаяти часу, щоб не ускладнити завдання. Річ потрібно швидко завантажити в пралку і випрати з засобом для виведення плям.

Популярні новини зараз
Кожен пенсіонер повинен визначитися: українців поставили перед вибором Ті, хто платить по 100 грн/куб – ще щасливчики: як в Україні можуть змінитись тарифи на воду Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану
Показати ще

Плями на одязі. Фото: скрін youtube
Плями на одязі. Фото: скрін youtube

Також є й інший спосіб: обробити пляму нашатирним спиртом і залишити на 30 хвилин, а потім випрати. Втім, попередньо потрібно нанести засіб на непомітне місце, щоби переконатися, що річ не втратить колір.

Боротися зі старою плямою можна за допомогою оцту. Метод такий самий, як із нашатирним спиртом. Наприкінці річ потрібно випрати в гарячій воді з засобом для виведення плям.

Раніше портал Знай повідомляв, як часто потрібно прати постільну білизну – які фактори потрібно враховувати, щоб "допомогти" своєму здоров'ю.

Також наш портал інформував, як відпрати речі, які просочилися потім: дешево, сердито та смачно пахне.

Крім того, ми писали, слідів бурхливого застілля не залишиться: як ефективно вивести жирні плями на скатертині.