Для перцю потрібно підготувати оптимальну температуру та рівень світла, оскільки ця культура дуже теплолюбна. Цей овоч дуже люблять українці як головний інгредієнт для салатів, аджики чи рагу, а говорити про те, що його фарширують м'ясом, не будемо, бо слинки потечуть.

Важливо пам'ятати, що болгарський перець - примхливий овочі, він реагує навіть на незначні чинники.

Один із українських блогерів-городників, який у YouTube ділиться різноманітними порадами, розповів, чим можна підгодувати перець, аби отримати рекордний врожай.

Добриво для перцю, скріншот: YouTube
Добриво для перцю, скріншот: YouTube

Найчастіше для підживлення перцю використовують: деревний попіл; настій на основі гною; настій на основі кропиви.

Популярні новини зараз
Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Кропивне добриво добре вплине на зростання, розвиток та врожай перцю. Готувати його дуже просто – в основі мають бути перераховані вище інгредієнти.

У велику діжку насипаємо подрібнену кропиву так, щоб заповнити ємність на третину. Далі додаємо шар гною – потрібно взяти 5-6 кг і засипати його 500 г деревного попелу.

Зола, скріншот: YouTube
Зола, скріншот: YouTube

Фактично, це все. Добриво готове. Головне тепер – дати йому настоятися щонайменше 2 тижні. Важливо періодично перемішувати усі інгредієнти.

Перед тим, як підгодовуватимете кущі, засіб потрібно ретельно процідити і розвести водою, дотримуючись пропорції 1:10.

Добриво для перцю, скріншот: YouTube
Добриво для перцю, скріншот: YouTube

Перш ніж вносити добрива, щедро полийте землю чистою водою. Кропивну настоянку краще використовувати увечері. Достатньо двох-трьох підгодівель на сезон.

Під кожен кущ виливаємо 0,5 л добрива – якщо рослина ще росте. На дорослу рослину потрібно літр розчину.

Нагадаємо, не сідайте ці овочі поряд з кабачками, а то без драників залишитеся: все, що потрібно знати про "зелененьких".

Раніше повідомлялося, урожай полуниці збере всі "лайки": перетворюємо ягоди на великі та солодкі за допомогою кислого молока.

Також, збільшуємо врожай картоплі втричі: схема, про яку навіть ваша бабуся мовчала.