Чай люблять у Китаї, також у туманній Англії, і звичайно в Україні його теж просто обожнюють, інакше чому полиці з цим напоєм довго не затримуються забитими. Чай - це не тільки прекрасний напій, але ще й дуже корисна рідина для городу або дачної ділянки.

Чаєм можна підгодувати слабкі огірки, щоб швидко відновити їх. Щоб листя не жовтіло передчасно і не покривалося паразитами – можна приготувати чайний розчин.

Про цей спосіб приготування цілющого "напою" для огірків розповів один із українських дачних блогерів, який ділиться своїми порадами на YouTube.

Добриво з чаю, скріншот: YouTube
Добриво з чаю, скріншот: YouTube

Огірки можна підгодовувати не лише магазинними добривами, а й тим, що є у кожному будинку. Наприклад, чаєм.

Популярні новини зараз
ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Для огірків цей напій є джерелом корисних мікроелементів та вітамінів, завдяки яким навіть слабкі рослини швидко відновлюються та починають плодоносити.

У листі чаю містяться танін, кофеїн та катехіни. Останні є сполуками (або дубильними речовинами), які схожі на танін і займають близько 10-28% від ваги листа. Також у чаї можна знайти вітаміни С, Р, В та К. І саме вони дуже потрібні огірочкам для росту та плодоношення.

Добриво з чаю, скріншот: YouTube
Добриво з чаю, скріншот: YouTube

Як приготувати чайну підгодівлю для огірків:

1. Візьміть одну склянку чорного або зеленого чаю.

2. Залийте літром гарячої води – температура не нижче 60-70 градусів.

3. Зачекайте 5-6 годин, щоб добриво настоялося.

4. Після цього слід процідити готову рідину та розвести в 10 літрах чистої води. Для підживлення одного куща вистачить 0,5-літрові банки.

Не слід викидати заварку, яку ви використовували для приготування напою. Вона чудово підійде, щоб підгодувати рослини.

Навколо кущів огірків викопайте невеликі канавки. Слідкуйте, щоб не пошкодилося коріння. Висипте туди чайне листя із заварки і закопайте землею. Чайне листя буде поступово розкладатися і живити ваші огірочки.

Нагадаємо, найкраща хитрість городника: як покращити врожай за допомогою йоду, розсада це любить.

Раніше повідомлялося, зелень її любить, а шкідники – бояться: як із кавової гущі зробити універсальне добриво.

Також, найпишніша зелень на всі дачі: як приготувати поживне для розсади добрива з хлібних кірок.