До літа залишилося зовсім небагато, а значить, незабаром буде відкритий сезон комарів, які не дають спокою не тільки на вулиці, а й удома, проникаючи через двері та вікна. Позбутися "кровососів" та інших надокучливих комах можна за допомогою найпростішої пастки, яка робиться від сили пару хвилин. Про це пише telegram-канал "Дача. Сад та город".

Напевно багатьом знайома ситуація, коли вночі прокидаєшся від набридливого дзижчання комара і влаштовуєш полювання на цю крилату "бестію". Деколи навіть куплені пастки для комах не можуть забезпечити повний спокій від "кровососів". Але є і простий народний метод, який може стати як додатковим, так і основним захистом від комах.

Комарі. Фото: скрін youtube
Комарі. Фото: скрін youtube

Зробити пастку власними руками дуже просто, але спочатку потрібно знайти необхідні "інгредієнти": пластикову пляшку, солодку воду, мед або шматок кавуна.

Пастка для комарів. Фото: скрін youtube
Пастка для комарів. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну
Показати ще

Так, насамперед потрібно зрізати верх пляшки. У нижню частину наливаємо і насипаємо приманку, а зрізану горловину перевертаємо і щільно встановлюємо частину пляшки з приманкою. Пастка готова і поставити її слід у місце, де помічали комах. Вони залітатимуть усередину, але вилетіти вже не зможуть.

Раніше портал Знай повідомляв, як позбутися харчової молі та запобігти її повторній появі в будинку: простий, але працюючий лайфхак.

Також наш портал інформував, як не допустити сусідства з тарганами: три прості правила, які відвадять комах від вашого будинку.

Крім того, ми писали два інгредієнти і пару хвилин часу: як зробити супербюджетний, але ефективний ароматизатор для санвузла.