Триває весна, тепла погода мотивує більшість людей вибиратися з дому, зустрічатися з друзями та готувати смачні шашлики. Однак, неправильне приготування шашлику може нести негативний вплив на наше здоров'я через вплив високих рівнів канцерогенних сполук. Канцерогени утворюються в м’язовій тканині при дії високих температур.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Шкідливий вплив м'яса можна зменшити, якщо дотримуватись декількох порад при його приготуванні.
Магазинні маринади зазвичай містять багато цукру або кукурудзяного сиропу з високим вмістом фруктози. Це два інгредієнти, які роблять гриль шкідливішим. Згадані складники, а також мед збільшують ймовірність обвуглювання, підвищуючи вплив канцерогенів.
Краще вибирати маринади на основі оцту або лимонного соку, які багаті травами та спеціями, включаючи розмарин, який нейтралізує канцероген.
Використання фольги при приготуванні риби чи картоплі на грилі є дуже популярним та швидким способом, однак треба пам'ятати про те,
що цей матеріал розчиняється під впливом високих температур.
Американський інститут дослідження раку рекомендує попередньо маринувати м’ясо перед тим, як викладати його на грилі. Це допомагає зменшити "краплі" на грилі, які перетворюються на дим, повний на канцерогени.
Раніше ми писали про те, що два інгредієнти і кілька хвилин часу: як зробити супербюджетний, але ефективний ароматизатор для санвузла
Як повідомляв Знай.ua, для зубів, пам'яті та травлення: чому яблука мають бути в раціоні кожної людини
Також портал Знай.ua писав, що подряпини на дерев'яних меблях: кілька простих трюків, які допоможуть позбутися дефектів