Картопля та горох – ідеальні компаньйони, які можуть спільно процвітати в одній і тій же лунці на городі.

Вчені городники стверджують, що таке співіснування може навіть покращити результати врожаю. Вони вже давно використовують принципи сівозміни та сумісності рослин.

Розсада картоплі, скріншот: YouTube
Розсада картоплі, скріншот: YouTube

Але ніхто не міг подумати, що деякі культури можуть співіснувати не просто на сусідніх грядках, а й у спільній ямці, допомагаючи одна одній рости та розвиватися. Цей секрет передавався з покоління до покоління, але тоді ще не було відомо про додаткові переваги гороху для картоплі.

На коренях гороху, як відомо, утворюються маленькі "бульбашки", у яких азот збирається завдяки азотофіксуючим бактеріям. Вони перетворюють азот, взятий з атмосфери, у форму, зручну для засвоєння корінням інших рослин. Таким чином, горох та інші бобові допомагають збагачувати ґрунт для картоплі, що сприяє збільшенню врожаю.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах
Показати ще

Розсада картоплі, скріншот: YouTube
Розсада картоплі, скріншот: YouTube

Усього є кілька варіантів того, як можна посадити горох разом з картоплею. Найпростіший із них – сіяти горошини в ямці разом із картоплею. Другий - коли з'являться перші паростки картоплі, посадити між ними горох.

Альтернативою гороху при посадці картоплі може бути квасоля. У ямку кидається одна картоплина та одна квасоля.

Нагадаємо, найкраще "підживлення" помідорам з йоду, щоб урожаю вистачило "на всю країну": на весь сезон вистачить

Як повідомляв "Знай.uа", попелиця злякається і втече: найкращі "сусіди" помідорів на городі, для багатого врожаю

Знай.uа писав, ніколи не робіть цього з добривами, якщо хочете гарний урожай та здорові рослини