Українці вже зараз багато часу проводять на городах, намагаючись висадити якнайбільше овочів.

Можливо, це відбувається з метою економії, оскільки ціни в супермаркетах дивують уже не перший день, тиждень чи місяць... через повномасштабну війну, розпочату росіянами. А можливо, це щорічна практика. Тому вже зараз ми розповімо про цибульку, яка є неймовірно популярною городною культурою.

Тим більше, зараз його можна купити щонайменше за 50 гривень/кг.

Цибуля, супермаркет: фото Знай.ua
Цибуля, супермаркет: фото Знай.ua

Цибуля є незамінною культурою на дачах і приватних ділянках, займаючи практично 90% площі. Щоб виростити здорову і велику цибулю, необхідно дотримуватися певних правил. Це досить проста у догляді культура, але щоб отримати вражаючі результати, слід знати, які добрива використовувати під час посадки і які рослини були на грядці перед нею.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Щоб правильно підготувати ґрунт для цибулі, спочатку полийте грядку розчином марганцівки. Потім змішайте нітрофосфатку (2 ст. л.) з компостом і рівномірно розподіліть суміш ділянкою.

Ціна на цибулю, скріншот: Youtube
Ціна на цибулю, скріншот: Youtube

Перед посадкою цибулини слід обробити. Тому змішайте дві столові ложки червоного перцю з попелом – це чудове добриво, яке допомагає захистити рослини від шкідників та хвороб. Змочіть кожну цибулину у суміші та висадіть.

Важливо й те, які рослини вирощували на грядці перед цибулею. Томати, перець чи кабачки – чудові варіанти "сусідства". У той час як буряк, часник чи огірки не підходять, результатом може стати скромний урожай.

Нагадаємо, попелиця злякається і втече: найкращі "сусіди" помідорів на городі, для багатого врожаю

Як повідомляв "Знай.uа", ніколи не робіть цього з добривами, якщо хочете гарний урожай та здорові рослини

Знай.ua писав, гірчиця може вам сильно допомогти на городі: дізнайтеся, як позбутися хвороб і бур'янів одним махом