Ми щодня стикаємося мало не з горою брудним посудом у раковині... і просто так залишити її там лежати не вдасться.

Хтось вирішує цю проблему покупкою посудомийного посуду, а хтось бере в руки губку, що миє і починає "працювати". На цьому етапі варто сфокусуватися на хімічних засобах, яких у магазинах безліч. Хоча існують безпечні та екологічні альтернативи цим популярним засобам.

Миття посуду. Фото: скрін youtube
Миття посуду. Фото: скрін youtube

Більшість магазинних гелів та порошків мають недоліки. По-перше, вони досить дорогі. По-друге, через проблеми зі здоров'ям, такі як алергії, деякі люди не можуть використовувати їх для миття посуду. Є альтернативи... наприклад, господарське мило, яке потрібно натерти та розвести у теплій воді.

Туди ж опускаємо брудний посуд та залишаємо на короткий час. Потім залишається вимити посуд і ретельно прополоскати його чистою водою.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

Сода – безпечна для здоров'я та ефективно бореться з мікробами. Цим засобом можна відмити якісь каструлі та сковорідки, але важливо пам'ятати, що содою не можна мити посуд з антипригарною поверхнею. Оцет ефективно видаляє залишки їжі, що пригоріли, в каструлях. Також завдяки оцту можна відмити будь-який скляний посуд.

Як очистити скляний посуд. Фото: скрін youtube
Як очистити скляний посуд. Фото: скрін youtube

І насамкінець варто згадати про гірчицю, яку можна сміливо насипати на губку або ганчірочку, потерти брудні місця на посуді, а потім прополоскати водою.

Нагадаємо, ідеальні поради, після яких у платіжках за воду будуть "копійки": заощадити зможуть усі

Як повідомляв "Знай.uа", два інгредієнти та кілька хвилин часу: як зробити супербюджетний, але ефективний ароматизатор для санвузла

Знай.ua писав, дешевше і безпечніше магазинних аналогів: як приготувати засіб для миття посуду в домашніх умовах