Зараз дуже багато часу українці можуть проводити на городі, щоби висаджувати свої улюблені овочі на сезон.

Це ще й потрібно, щоб не витрачати величезні гроші на овочеві культури у супермаркетах. Помідори в Україні вирощують на ділянках, теплицях і навіть на підвіконнях. Отже, отримати чудовий урожай не обов'язково коштує дорого, адже можна використати доступні кошти. Про це повідомляє Telegram-канал "Дача. Сад та город".

Висаджування помідорів, город, фото: Знай.ua
Висаджування помідорів, город, фото: Знай.ua

Йод може бути відмінним допоміжним засобом у вирощуванні помідорів. Для розсади достатньо приготувати розчин, використовуючи пропорцію 1 краплі йоду на 3 літри води. Полив розсади таким розчином сприяє її прискореному зростанню.

Обприскування розсади томатів йодним розчином лише одного разу збільшує продуктивність, а плоди стають більшими та м'ясистими.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Йод може допомогти у боротьбі з фітофторою – поширеною хворобою, що викликає гнилизна на плодах помідорів. Для цього необхідно змішати кілька крапель йоду з 250 г молока та 1 літром води. Обприскуйте помідори таким розчином кожні 2 тижні.

Помідори на розсаду, скріншот: YouTube
Помідори на розсаду, скріншот: YouTube

Альтернативний розчин для обприскування можна приготувати, додавши до 10 літрів води літр молока та 15 крапель йоду.

Обприскуйте помідори розчином так, щоб він ряснів струменями з кущів.

Зверніть увагу на загальні правила поливу розсади помідорів. Важливо знайти оптимальну частоту зрошення, що залежить від температурного режиму та складу ґрунту. Регулярне зрошення є важливим фактором, адже зміна періодів посухи та заболочування ґрунту може завдати шкоди рослинам. Після поливу грунт повинен бути рівномірно зволожений, але не перенасичений водою.

Нагадаємо, качани будуть соковиті і без тріщин: як вирощувати капусту на городі - три важливі правила

Як повідомляв "Знай.ua", вдруге заварювати не потрібно: ідеальне добриво з чайних пакетиків, город скаже "дякую"

Знай.ua писав, справжній помічник на городі: навіщо садити календулу поряд з овочами