Дієтолог розповіла, чому варто відмовитися від класичного сніданку та улюбленої каші багатьох – вівсяної каші.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДокладніше про це пише "
Вівсянка - універсальна їжа, яку багато хто з нас любить їсти на сніданок, закуску або навіть як пікантний гарнір. І хоча ця чудова страва з цільного зерна, вівсянка може стати проблемою, якщо у вас проблеми зі шлунком, особливо у людей з деякими проблемами з ЖТК, такими як роздратований кишечник. Одна чашка вівса містить трохи більше 8 г клітковини.
"Якщо у вас чутливий шлунок, клітковина у вівсянці може викликати здуття живота та гази", - розповідає дієтолог Роксана Ехсані.
Якщо ви не переносите велику кількість клітковини або інших продуктів з високим вмістом цього елемента, краще відмовитися від вівсянки і замість цього вибрати зерновий варіант з низьким вмістом клітковини.
[quote author=""]"Якщо людина уникає вівсянки через її високий вміст клітковини і щосили намагається переносити такі продукти, вона може вибрати пшеничну вершку, крупу або білий рис, які містять менше клітковини, ніж овес", - зазначила Ехсані.
Але, зрештою, саме те, що ви кладете у вівсянку, може призвести до найбільших проблем.
[quote author=""]"Якщо ви їсте вівсянку і додаєте солодощі, такі як коричневий цукор, мед та/або кленовий сироп, ви збільшуєте загальну кількість калорій та вуглеводів", - каже Ехсані. "
Це також може бути великою проблемою для фасованої вівсянки. Роксана Есхані зазначила, що краще купувати в магазині звичайний овес і додавати до нього натуральні продукти, ніж вибирати вже фасовану вівсянку з ароматизаторами.
Але додавання цукру - не єдине, що може зробити вівсянку хворою.
[quote author=""]"Якщо ви їсте вівсянку, приготовану на молоці або вершках, ви робите свою тарілку шкідливою для серця, а не корисною, як думаєте. Натомість ви збільшуєте кількість насичених жирів, що безпосередньо пов'язане зі збільшенням поганого холестерину" , - Заявляє Ехсані. "Щоб ваша миска вівса була корисною для серця, натомість готуйте вівсянку з знежиреним молоком, немолочним молоком, таким як мигдальне молоко або вода".
Нагадаємо, що робити, якщо смажена цибуля завжди підгоряє на сковороді: найкращий метод, які все виправить.
Раніше ми повідомляли, чим краще заїдати алкоголь, щоб на ранок бути "огірком": дотримуються правил не всі.