Курячі яйця входять до щоденного раціону багатьох людей, і перед приготуванням, звісно, їх потрібно розбити. Однак у такій простій справі господині часто припускаються помилки, яка загрожує серйозними проблемами зі здоров'ям.

Яйця часто розбивають об край посуду чи сковороди, щоб приготувати елементарний омлет, яєчню чи пиріг. У цьому полягає головна помилка, оскільки під час цього забруднюються краї. У випадку зі сковородою, білок під високою температурою прилипає, потім приходити його відтирати, а через це пошкоджуються поверхні. Але це лише мала частина негативних наслідків.

Класична яєчня, скріншот: YouTube
Класична яєчня, скріншот: YouTube

Не варто забувати, що у сирих яйцях може бути сальмонела, яка провокує серйозне захворювання – сальмонельоз. Для неї зазвичай характерні різке підвищення температури, біль у ділянці живота, діарея, нудота та іноді блювання.

Під час розбивання яєць у різні боки можуть полетіти залишки, що підвищує ризик. Але й від попадання шкаралупи у страву ніхто не застрахований.

Популярні новини зараз
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Показати ще

Щоб максимально убезпечити себе, господиням радять розбивати яйця одне об одного та мити їх перед приготуванням.

Яйця, скріншот: Youtube
Яйця, скріншот: Youtube

Раніше ми писали про те, як зрозуміти, що у вашому раціоні занадто багато солі і час "зав'язувати": біль, спрага, тиск і не тільки

Як повідомляв Знай.ua, від пилу та запахів не залишиться і сліду: три маловідомі методи чищення килима, навіть знімати не доведеться

Також портал Знай.ua писав, як раз і назавжди позбутися жовтої смужки на унітазі: проста, але працююча хитрість від досвідчених господинь