Коли в будинку є дерев'яні меблі, практично неможливо уникнути хоча б дрібних подряпин. Такий дефект відразу впадає у вічі і виправити його можна кількома способами, наприклад, віддати майстру на реставрацію або купити спеціальний засіб. Але є і третій варіант, бюджетніший, але теж ефективний. Про це пише pixelinform.

Подряпини на дерев'яних меблях, особливо неглибокі, вже давно перестали бути проблемою, адже усунути їх може практично кожен як за допомогою спеціальних засобів, які є у вільному продажу, так і народними методами.

Прибрати подряпини з дерев'яних меблів. Фото: скрін youtube
Прибрати подряпини з дерев'яних меблів. Фото: скрін youtube

Так, досвідчені господині діляться цікавим лайфхаком із волоським горіхом, а точніше його ядерцем. Зазначається, що якщо потерти ним пошкоджену ділянку, дефект стає менш помітним.

Також замаскувати подряпину можна за допомогою кольорових олівців. Якщо подряпина не глибока, потрібно підібрати потрібний колір і замалювати проблемну ділянку.

Популярні новини зараз
Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану Українцям дали шанс позбавитися боргів за комуналку: далі може стати гірше Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах
Показати ще

Прибрати подряпини з дерев'яних меблів. Фото: скрін youtube
Прибрати подряпини з дерев'яних меблів. Фото: скрін youtube

Дуже цікава хитрість є і для глибоких подряпин. У такому разі можна використати майонез. Як стверджується, цей продукт потрібно нанести так, щоб він потрапив усередину подряпини. З поверхні потрібно прибрати залишки і почекати кілька днів, поки майонез підсохне. Після цього ділянку потрібно відполірувати шматком тканини і дефект стане менш помітним для очей.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як правильно сушити промокло взуття: перевірений метод, який прибере не лише вологу, а й неприємний запах.

Також наш портал інформував, пожовтів комір на сорочці: три способи врятувати улюблену річ, якщо звичайне прання не допомагає.

Крім того, ми писали, від пилу та запахів не залишиться і сліду: три маловідомі методи чищення килима, навіть знімати не доведеться.