Килимове покриття робить домашню обстановку затишнішою, але й додає роботи, коли справа доходить до прибирання в будинку. Деколи в килимах може накопичитися багато пилу і пилосос не завжди допоможе очистити його на 100%. У таких випадках на допомогу можуть прийти три маловідомі поради для прибирання. Про це пише pixelinform.

Килим у будинку має властивість не тільки накопичувати пил, а й убирати неприємні запахи. Саме тому пилосос не завжди може гарантувати ідеальний результат. Але якщо хочеться, щоб усе "блискало" чистотою, тобто прості та перевірені хитрощі.

Прибирання в будинку. Фото: скрін youtube
Прибирання в будинку. Фото: скрін youtube

Лайфхак №1

Очистити килим до ідеального стану може допомогти звичайна сіль. Для початку покриття потрібно пропилососити, а потім рівномірним шаром розподілити сіль дрібного помелу. Килим слід обставити на годину, а потім знову пропилососити.

Чищення килима. Фото: скрін youtube
Чищення килима. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Лайфхак №2

За такою ж схемою, як і сіль, можна використовувати харчову соду. Втім, вона допоможе не тільки позбутися пилу, але й усуне з покриття неприємні запахи.

Чищення килима. Фото: скрін youtube
Чищення килима. Фото: скрін youtube

Лайфхак №3

Почистити килим можна за допомогою чаю, а точніше заварювання. Але цей метод не варто використовувати для покриття світлих відтінків. Чай потрібно заварити міцніше, а після заварювання розподілити по поверхні покриття. Через годину все зібрати та пропилососити килим.

Раніше портал Знай повідомляв, переклеювати не обов'язково: три простих лайфхаки, які можуть врятувати паперові шпалери від плям.

Також наш портал інформував, пожовтів комір на сорочці: три способи врятувати улюблену річ, якщо звичайне прання не допомагає.

Крім того, ми писали, як почистити акрилову ванну від жовтизни: дієвий та безпечний для поверхні спосіб.