Медики регулярно повторюють, що не можна зловживати сіллю, бо це має серйозні наслідки для людського організму. Нормою вважається 1,5 г солі на день, і перевищувати її вкрай не рекомендується.

Якщо ж ви розумієте, що вживаєте багато солі, наслідки можна визначити за симптомами. Медики розповіли, на що варто звернути увагу.

Сіль. Фото: скрін youtube
Сіль. Фото: скрін youtube

Жага і набряклість

Людині, яка відчуває спрагу і постійну сухість у роті, однозначно потрібно "зав'язувати" з сіллю та іншими підсилювачами смаку. Все через те, що вони викликають нестачу рідини в організмі. Також це стосується тих, хто страждає через набряклість та здуття живота.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки
Показати ще

Головний біль та високий тиск

Через надлишок солі судини головного мозку розширюються, що викликає біль голови, а затримка рідини дає сильне навантаження на серце, через що підвищується тиск.

Головний біль. Фото: скрін youtube
Головний біль. Фото: скрін youtube

Біль у попереку та в животі

Нирки теж дуже страждають через велику кількість солі. Це загрожує появою піску та каміння. Також сіль сприяє розмноженню бактерій, що призводить до виразкової хвороби.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, як попрасувати одяг, якщо немає праски: хитрі лайфхаки, які допоможуть прибрати складки і виглядати на "всі сто"

Раніше ми писали про те, як почистити акрилову ванну від жовтизни: ефективний і безпечний для поверхні спосіб