До сезону полуниці залишилося вже зовсім недовго, а хто ж не любить насолодитися соковитою та солодкою літньою ягодою, яка багата на вітаміни та мінерали. Втім, не всім варто захоплюватися полуницею, адже вона може спровокувати низку проблем з організмом. Про це пише дієтолог Світлана Фус у Facebook.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВкрай обережно споживати полуницю або зовсім виключити її з раціону, слід людям, схильним до алергенів, адже дана ягода є одним з таких продуктів. Також ягода не рекомендується маленьким дітям та вагітним жінкам.
У складі полуниці є кислоти, що несприятливо впливають на слизову оболонку шлунка, тому від ягоди краще відмовитися людям з виразкою або гастритом. У разі хвороб суглобів також краще не їсти полуницю, адже вона може посилити подагричні болі.
Незважаючи на всі протипоказання полуниці, дуже корисна ягода. Вона багата на каротин, фолієву кислоту, клітковину, пектини та мінерали. Вітаміну С у ній може бути навіть більше, ніж у апельсині. Також у ягоді мало калорій, тому вона може стати чудовим десертом для людей, що худнуть - на 100 грамів всього 40 калорій.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що запобігає звуженню судин і зміцнює імунітет: названо найкорисніший чай.
Також наш портал інформував, провокують утворення каменів у нирках: які популярні продукти можуть відправити на лікарняне ліжко.
Крім того, ми писали, удар по шлунку та серцю: який популярний молочний продукт може завдати непоправної шкоди організму.