Досвідчені господині знають чимало лайфхаків, які так чи інакше можуть спростити виконання побутових завдань та заощадити сімейний бюджет. Наприклад, можна приготувати натуральний засіб для миття посуду, який матиме ряд переваг перед магазинними аналогами. Про це пише інформаційний портал pixelinform.

Домашній засіб для миття посуду має одразу дві переваги. По-перше, приготування такого засобу обійдеться набагато дешевше, ніж покупна хімія. По-друге, мити чашки та тарілки такою рідиною набагато безпечніше, адже вона екологічно чиста.

Миття посуду. Фото: скрін youtube
Миття посуду. Фото: скрін youtube

Так, для приготування домашнього засобу для миття посуду необхідно натерти на тертці 1 брусок дитячого мила та розчинити отриману стружку в 500 мл води. Мильний розчин, що вийшов, потрібно довести до кипіння на водяній бані. Після цього потрібно додати води, щоб об'єм засобу сягнув 0,5 літра і можна вимикати вогонь.

Миття посуду. Фото: скрін youtube
Миття посуду. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Наступний крок - додаємо 1 столову ложку горілки та 4 столові ложки аптечного гліцерину. Потім у майбутню рідину для миття посуду додається 2 столові ложки харчової соди.

Коли розчин охолоне, його можна використовувати за призначенням. Для зручності засіб можна перелити у флакон з дозатором або просту пляшку.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як помити дзеркало без розлучень, не використовуючи покупну хімію: корисний лайфхак для господарок.

Також наш портал інформував, оцінить кожна господиня: елементарний лайфхак, щоб речі у шафі завжди приємно пахли.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, не ускладнюйте собі життя: прості лайфхаки, які допоможуть швидко очистити дрібну тертку від залишків їжі.