Люди регулярно користуються шампунем, адже миття волосся – це невід'ємна частина гігієни та догляду за собою. Але лише одиниці замислюються про те, чи шкодить це здоров'ю.

Лікар відповів, чи можуть парабени спровокувати ризик розвитку онкології. Ці консерванти широко використовуються у косметичній, фармацевтичній та харчовій промисловості.

Душ, мочалка: фото nastroy
Душ, мочалка: фото nastroy

Проведені до теперішнього часу дослідження не підтверджують причинно-наслідкового зв'язку між парабенами та виникненням пухлин, але й не показують, що парабени безпечні.

"Дослідження показало, що парабени розпадаються, перш ніж потрапляють у кров. На думку Європейської косметичної асоціації, парабени не шкодять, оскільки не впливають на синтез гормонів", - пояснив він.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Догляд за волоссям, фото hochu.ua
Догляд за волоссям, фото hochu.ua

У той же час експерт порадив звернути увагу на ті шампуні, у складі яких є натуральні речовини – олії, вітаміни та екстракти рослин. Наразі виробники косметики надають широкий асортимент для вибору.

При миття волосся також слід використовувати фільтровану або кип'ячену воду, щоб весь засіб вимився зі шкіри голови та волосся.

Раніше ми писали про те, що про це багато хто навіть не здогадувався: як ще можна використовувати часник - кулінарії не стосується

Як повідомляв Знай.ua, удар за шлунком і серцем: який популярний молочний продукт може завдати непоправної шкоди організму

Також портал Знай.ua писав, що пожовтів комір на сорочці: три способи врятувати улюблену річ, якщо звичайне прання не допомагає