Шпалери з паперу - один з найдоступніших варіантів обробки стін. Втім, вони мають чимало недоліків, основним із них є складність у боротьбі з плямами. Просто так шпалери не почистиш, адже їх легко пошкодити і доведеться їх переклеювати. Втім, є три методи, які можуть допомогти прибрати плями зі шпалер без великого ризику. Про це пише pixelinform.

Виявивши пляму на шпалерах, не обов'язково брати відгул на роботі і переклеювати всю кімнату. Спочатку можна спробувати видалити забруднення за допомогою трьох нехитрих способів.

Як видалити плями зі шпалер. Фото: скрін youtube
Як видалити плями зі шпалер. Фото: скрін youtube

Спосіб №1

Підійде, якщо діти вирішили "прикрасити" шпалери та написали щось на них. Прибрати сліди від канцелярського приладдя - завдання непросте, решта можна спробувати зробити це за допомогою гумки. При цьому для олівців та ручок потрібно вибирати спеціальні варіанти, інакше потрібного результату не буде.

Як видалити плями зі шпалер. Фото: скрін youtube
Як видалити плями зі шпалер. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року
Показати ще

Спосіб №2

Стара зубна щітка може стати інструментом, який допоможе видалити стару пляму на шпалерах. Важливо, щоб вона була сухою. Пляма доведеться видаляти механічно та дуже обережно.

Спосіб №3

Якщо на шпалерах, наприклад, на кухні, з'явилася жирна пляма, то прибрати її можна за допомогою свіжоспеченого хліба. Виріб прикладається до проблемного місця та тримають кілька хвилин. Після цього шматком хліба слід акуратно полірувати поверхнею.

Раніше портал Знай повідомляв, знадобиться лише сірникова коробка: найпростіший спосіб почистити праску навіть від самого застарілого нагару.

Також наш портал інформував, пожовтів комір на сорочці: три способи врятувати улюблену річ, якщо звичайне прання не допомагає.

Крім того, ми писали, жодної хімії та мінімум зусиль: як за лічені хвилини відмити навіть найзапущенішу мікрохвильову піч.