Пожовклий комір на сорочці сильно псує зовнішній вигляд і часто змушує попрощатися з улюбленою річчю, адже звичайне прання не завжди допомагає. Втім, є дієві способи врятувати улюблену річ. Про це пише pixelinform.

Згодом на комірі сорочки може з'явитися жовтизна, яка псує зовнішній вигляд речі. Звичайне прання не завжди може допомогти з таким забрудненням і тоді на допомогу можуть прийти народні методи.

Як відіпрати пожовклий комір на сорочці. Фото: скрін youtube
Як відіпрати пожовклий комір на сорочці. Фото: скрін youtube

Спосіб №1

Ідеальний варіант для білої тканини та працює він дуже просто. У воді розчиняється 4 столові ложки господарського мила без аромату, а потім додається 50 мл перекису водню. Даний розчин нанести на забруднені ділянки і залишити на 30 хвилин, а потім випрати звичайним способом.

Спосіб №2

Нашатирний спирт змішати з водою у пропорції 1:1 та замочити речі в даному розчині. Після цього речі слід випрати. Спробувати цей метод слід у приміщенні, що добре провітрюється, і використовувати рукавички.

Популярні новини зараз
Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

Як відіпрати пожовклий комір на сорочці. Фото: скрін youtube
Як відіпрати пожовклий комір на сорочці. Фото: скрін youtube

Спосіб №3

Ефективний для кольорової тканини. Трохи гліцерину нанести на плями та залишити на 30 хвилин. Після цього сполоснути у воді з лимонною кислотою або соком, а потім випрати звичайним способом.

Раніше портал Знай повідомляв, три простих способи позбутися неприємного запаху тютюну на одязі: як повернути свіжість без прання.

Також наш портал інформував, секретний лайфхак для прання, про який знають одиниці: всього один компонент зробить речі м'якшими і видалить будь-які плями.

Крім того, ми писали, у кухні завжди пануватиме приємний запах: проста, але дуже ефективна хитрість, яку оцінить кожна господиня.