З кожним днем ​​стає все теплішим і все більше людей відкриває сезон пікніків. Багато хто любить готувати на відкритому повітрі, серед найпопулярніших страв, звичайно ж, шашлик. Для цього використовуються шампури або спеціальні решітки для гриля. Дані пристрої швидко забруднюються і відчистити їх буває проблематично, але є лайфхак, що спрощує завдання. Про це пише pixelinform.

Впорається з шаром сажі та жиру на шампурах або решітці буває складно і з використанням кращих засобів для чищення. Особливо завдання ускладнюється, якщо не помити пристрої одразу після приготування страви та залишити їх "на завтра".

Як швидко почистити шампури Фото: скрін youtube
Як швидко почистити шампури Фото: скрін youtube

Чистку шампурів і решіток можна в рази спростити, якщо вдатися до однієї хитрості. Для цього доведеться взяти з собою на пікнік овоч, який чудово справляється з кіптявою та нагаром.

Як виявилося, прекрасним засобом для чищення є цибуля. Пари великих цибулин буде достатньо, щоб почистити решітки-гриль або шампури. Для цього половинку овочів потрібно наколоти на вилку і прийти зрізом по місцях, де утворилася сажа. Забруднення швидко та без зусиль буде виведено.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Як швидко почистити шампури Фото: скрін youtube
Як швидко почистити шампури Фото: скрін youtube

Однак важливо врахувати, що даний лайфхак ефективний, якщо застосовувати його відразу після приготування шашлику, тобто поки шампури не охолонули.

Раніше портал Знай повідомляв, що кришки від сковорідок і каструль заблищать як нові: хитрий "трюк", який оцінить кожна господиня.

Також наш портал інформував, як ефективно видалити жирну пляму з одягу: всього за 5 хвилин і без прання.

Крім того, ми писали, злетіла блискавка на одязі: найпростіший спосіб повернути бігунок на місце, впорається навіть дитина.