Якщо ви часто буваєте на кухні та готуєте їжу, ви однозначно стикалися з проблемою стійкого запаху на одязі. Іноді аромат настільки в'їдається в тканину, що здається, порятунком буде тільки хлорка. Однак є щадний і дуже ефективний спосіб, який легко вирішить це питання.

Запах жиру може з'явитись на одязі після приготування м'яса найчастіше, а прибрати його буває непросто. Але не з цим методом. Потрібно пройти декілька етапів, щоб аромат вас залишив.

Процес приготування, фото recipe-calendar
Процес приготування, фото recipe-calendar

Для початку перевірте ярлики з інструкціями з прання. Там зазначають цінні рекомендації, які дозволять не зіпсувати річ. Далі замочуємо річ у приготованому розчині. У будь-яку ємність налийте воду та додайте 2 ст. л прального порошку. Додатково можна долити оцет: 20 мл 5 л мильної води. Тримаємо одяг у розчині годину.

Наступний пункт: завантажуємо одяг у пральну машину. Не забудьте додати ще трохи порошку чи гелю, а також кондиціонера для приємного аромату.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Не менш важливим є сушіння речей. Їх краще розвісити на свіжому повітрі, щоб запах точно пішов, а в кінці ще можна пропрасувати.

Сушіння білизни, скріншот: YouTube
Сушіння білизни, скріншот: YouTube

Раніше ми писали про те, що шукайте номер сантехніка: чому не можна викидати каву в раковину на кухні - головні ризики

Як повідомляв Знай.ua, можуть зіпсувати весь день: медики назвали продукти, які небезпечно їсти на голодний шлунок

Також портал Знай.ua писав, що елементарне підживлення для ґрунту та зелені, за потужним бабусиним рецептом: потрібна вода та дріжджі