У процесі експлуатації майже будь-який посуд втрачає свій блискучий вигляд і покривається жирним нальотом та іншими забрудненнями. Чайник завжди знаходиться під рукою і також "збирає" багато бруду, до якого додається ще й кіптяву. Відчистити забруднений чайник буває дуже непросто, але є лайфхак, який значно спрощує завдання. Про це пише pixelinform.

Відчистити чайник із нержавіючої сталі можна і "грубою силою", намагаючись відтерти забруднення, зокрема використовуючи залізну щітку. Втім, такий метод забирає багато сил, часу і є високий ризик залишити подряпини на чайнику. Позбутися забруднень можна і куди більш простим способом.

Чайник. Фото: скрін youtube
Чайник. Фото: скрін youtube

Спочатку потрібно знайти каструлю, в яку поміститься чайник і залити її водою. При цьому якщо на чайнику є деталі виконані з пластику потрібно налити менше води, щоб окріп з ними не контактував. У воду потрібно додати кілька крапель засобу для миття посуду, а потім поставити каструлю з чайником всередині на вогонь і прокип'ятити протягом 15 хвилин.

Чайник. Фото: скрін youtube
Чайник. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Коли потрібний час пройде посуд слід зняти з плити і дати постояти 10 хвилин, щоб чайник трохи охолонув. Після цього за допомогою губки змиваються залишки бруду. Діяти потрібно обережно, адже поверхня чайника буде гарячою, за рахунок чого і легко видалятиметься забруднення.

Наприкінці чайник слід сполоснути в холодній воді і витерти насухо рушником.

Раніше портал Знай повідомляв, знадобиться лише сірникова коробка: найпростіший спосіб почистити праску навіть від самого застарілого нагару.

Також наш портал інформував, як відмити витяжку від бруду та жиру без покупної хімії: простий та дієвий спосіб, який оцінить кожна господиня.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, простий, але хитрий спосіб: як наточити кухонний ніж без точильного бруска, знадобиться не більше хвилини.