Батьки повинні уважно стежити за харчуванням дітей. Деякі продукти мають вікові обмеження. На цей раз педіатр розповів, коли малюкові можна давати какао та шоколад, а також чи може це нашкодити його здоров'ю.

Педіатр із Харкова Дар'я Власенко повідомила, що від виробів із какао та шоколаду краще утриматися дітям до 2 років, оскільки в них є кофеїн та цукор. У той же час, мінімальна кількість цих продуктів після першого дня народження дитини цілком безпечні.

Діти розмалювали стіни, domopravitelnitsa
Діти розмалювали стіни, domopravitelnitsa

Також лікарка попередила, що шоколад і какао не несуть жодної користі дитячому організму через вміст кофеїну та інших стимуляторів, таких як теобромін. Вони впливають на розвиток та нервову систему малюка.

Кофеїн при надлишку здатний зменшити апетит, викликати нервове збудження, вплинути на сон та посилити рефлюкс. Немовлята більш чутливі до кофеїну, ніж старші діти та дорослі. Крім цього, ця речовина перешкоджає засвоєнню кальцію.

Кофеїн від 100 мг до 400 мг провокує нервозність, нервове збудження та метушливість. У чорному шоколаді близько 19 мг кофеїну на 45 г, а молочному - 9 мг кофеїну на 45 г. У білому шоколаді немає кофеїну, оскільки його роблять із какао-олії. Не варто забувати про вміст цукру, споживання якого в молодому віці потрібно ретельно контролювати.

Домашній шоколад, скріншот: Youtube
Домашній шоколад, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Нагадаємо, як позбутися "рятувального кола" на животику і нормально схуднути: "Є причини"

Раніше ми писали про те, що жодної хімії і мінімум зусиль: як за лічені хвилини відмити навіть саму запущену мікрохвильову піч