Медики розповіли про несподівані оздоровчі властивості вершкового масла. Вважається, що продукт містить холестерин, тому його не рекомендують людям, які страждають від атеросклерозу, але насправді дещо інакше. Про це пише інформаційний портал medicalanswers.

Вершкове масло дійсно містить холестерин, але "хороший". Він захищає судини від "поганого" холестерину, який стає причиною бляшок в артеріях та збільшує ризик інсульту та інфаркту.

Вершкове масло, скріншот з відео
Вершкове масло, скріншот з відео

За словами фахівців, вершкове масло має протилежну дію - захищає від атеросклерозу і на додаток має низку інших корисних властивостей.

Наприклад, вважається, що вершкове масло може зменшити ризик інфекційних захворювань легень, а також продукт дуже корисний для чоловіків, адже може захистити від імпотенції.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Вершкове масло. Фото: скріншот youtube
Вершкове масло. Фото: скріншот youtube

Незважаючи на позитивні властивості молочного продукту, слід пам'ятати, що зловживання ним користі організму не принесе. За словами експертів, у день можна з'їдати близько 20 грамів масла, якого вистачить на цілих два бутерброди.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що провокують утворення каменів у нирках: які популярні продукти можуть відправити на лікарняне ліжко.

Також наш портал інформував, як знизити високий тиск у домашніх умовах і без ліків: лише одна проста вправа.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, чи можна пити каву при гіпертонії і як кофеїн покращує здоров'я: проблеми із серцем – не про вас.