Кожен українець за своє життя стикався, і не один раз, із консервними дахами, які час від часу доводиться викидати – незалежно від зовнішнього стану через втрату своїх властивостей.

Головною причиною утилізації є гумовий ущільнювач, який має бути новим, еластичним та герметично прилягати до банку. Що згодом стає неможливим. Однак старі кришки не слід відкидати – їм завжди можна знайти нове призначення.

Банки з гвинтовими кришками, скріншот: YouTube
Банки з гвинтовими кришками, скріншот: YouTube

З них легко можна зробити підставки для чашок, при цьому не витративши жодної копійки. Прикрасьте їх яскравими малюнками або огорніть тканиною, щоб створити стильну та практичну підставку. Також одним із варіантів "перетворення" консервної кришки є магніт на холодильник! Наклейте на них кольорові малюнки або виріжте цікаві фотографії з журналів та газет.

Старими кришками можна скористатися для виготовлення неповторних кришок для ємностей (не для закруток). Наклейте на них яскраві стікери або намалюйте власноруч, щоб одну ємність від іншої можна було легко відрізнити.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Банки з гвинтовими кришками, скріншот: YouTube
Банки з гвинтовими кришками, скріншот: YouTube

А ще, якщо додати креативу, зі старих кришок можна легко створити навчальну гру для ваших дітей. Просто намалюйте на них числа, літери або кольори та попросіть дітей розподілити їх за категоріями, що сприятиме розвитку дрібної моторики, уваги та логіки малюків.

Нагадаємо, оцінить кожна господиня: елементарний лайфхак, щоб речі у шафі завжди приємно пахли

Як повідомляв "Знай.ua", кришки від сковорідок і каструль заблищать як нові: хитрий "трюк", який оцінить кожна господиня

Знай.uа писав, ніякої хімії і мінімум зусиль: як за лічені хвилини відмити навіть саму запущену мікрохвильову піч