Здоров'я зубів залежить від багатьох факторів, але багато в чому зводиться до правильного догляду за ними. Люди щодня чистять зуби, але навіть не підозрюють, що можуть робити це неправильно і цим шкодити їм. Так, стоматологи розповіли, яких помилок краще не допускати. Про це пише medicalanswers.

Насамперед фахівці розвінчали популярний міф, що зуби потрібно чистити відразу після їди. Справа в тому, що зубна емаль має захист у вигляді кислотної оболонки, яка відновлюється після їжі, тому приступати до гігієнічної процедури потрібно через деякий час. Поспіх може призвести до пошкодження емалі.

Чищення зубів. Фото: скрін youtube
Чищення зубів. Фото: скрін youtube

Також експерти рекомендують не поспішати чистити зуби, з'ївши яблуко. Цей фрукт здатний пошкодити емаль. Не варто застосовувати спосіб чищення від ясен до зубів, оскільки є висока ймовірність пошкодити слизову оболонку щіткою. Ідеальними вважаються рухи вліво-вправо, які допоможуть позбутися нальоту.

Зуби. Фото: Youtube
Зуби. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

Крім того, стоматологи радять забути про чищення зубів содою, а також про регулярне використання засобів, що відбілюють емаль. У той же час зубну нитку рекомендується застосовувати щодня.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як знизити високий тиск у домашніх умовах і без ліків: лише одна проста вправа.

Також наш портал інформував ліки від здоров'я? Чим можуть бути небезпечні трав'яні чаї і чому потрібно знати міру в їх вживанні.

Крім того, ми писали, провокують утворення каменів у нирках: які популярні продукти можуть відправити на лікарняне ліжко.